Boeken

StuWi 2018!

Studentenwintersport

Met trots is SKIFEST dit jaar partner van studentenwintersport (STUWI). STUWI gaat in 2017 haar 16de editie beleven in de Franse Alpen. SKIFEST is organiserend partner en draagt zorg voor o.a. de accommodaties, skipassen en online inschrijvingen. De studenten commissie promoot door het hele land, organiseert de officiële studenten kampioenschappen en regelt geweldige feestjes en aprés-ski!

Is je interesse gewekt neem dan een kijkje op www.studentenwintersport.nl

StuWi is het grootste wintersport evenement voor studenten in heel Nederland! Jaarlijks reizen er honderden studenten af naar een wisselend wintersportgebied om daar een week lang de boel eens flink op zijn kop te zetten. Wil je wintersporten op zijn max, biertjes drinken tijdens de après-ski en feesten tot in de late uurtjes? Dan is StuWi dé wintersportreis die je niet mag missen! De reis wordt volledig georganiseerd door studenten en de slogan luidt dan ook; ‘wintersport voor studenten, door studenten’.

Wij snappen dat studenten door alle feestjes en het genieten vaak krap bij kas zitten. Daarom proberen wij elk jaar een zo goedkoop mogelijke reis aan te bieden. Naast vervoer, verblijf en skipas geven we jullie ook de nieuwste après ski beats, ruige feesten waar je ongeneerd los kan gaan, onvergetelijke momenten tijdens onze niet te missen activiteiten en onderbroekenlol tot in de diepste uurtjes om jullie elk jaar het ultieme StuWi-gevoel te laten beleven! We zitten in een gezamelijk dorp waar we een centraal punt hebben. In de ochtend kan er een stokbroodje worden opgehaald en 'smiddags kunnen er vragen worden gesteld tijdens het info-uurtje. Bijzijn is meemaken!

Naast deze extra's bieden we uiteraad ook de standaardopties aan, zoals ski- en snowboardlessen voor de echte wintersporters, materiaalverhuur en gave clinics. Elk jaar vinden er ook de Nederlandse Studenten Ski- en Snowboard Kampioenschappen (NSK) plaats tijdens StuWi, waarbij je te gekke prijzen kunt winnen! Doe mee en wie weet wordt jij de nieuwe kampioen van Nederland!

StuWi zal medio September de line-up bekend maken.

Risoul

Pistes naast de deur en skiën tussen de bomen!
Overal in Risoul sta je direct, of binnen een paar meter lopen, op de piste. Vanaf een centraal gelegen plek zorgen de liften voor een prima verbinding met de rest van het gebied. Je skiet zo naar Vars, waar nog meer mooie pistes te vinden zijn, evenals een uitgebreid snowboard en funpark. In Risoul ligt een groot deel van de pistes tussen de bomen, wat een mooi plaatje oplevert. Ook hier ligt net boven het dorp een Fun Park met boardercross en schansen. La Forêt Blanche is druk bezig het liftenpark te verbeteren, maar ondanks dat zijn er nog veel sleepliften. Als je hier liever geen gebruik van maakt is je route er doorgaans gemakkelijk omheen te plannen. Het 180 km grote La Forêt Blanche biedt voor alle niveaus uitdagende pistes, zodat niemand zich hoeft te vervelen!
Zon en sneeuw! Risoul zegt met 300 zonnige dagen per jaar de zonnigste wintersportbestemming in de Franse Alpen te zijn. Ondanks dat heeft het gebied een prima sneeuwgeschiedenis en is mede door de hoogte (1600 - 2750 m) zeker tot half april harstikke sneeuwzeker.

Groepen

Risoul is een ideaal gebied voor groepen met beginnende en gevorderde wintersporters.

Après-ski

La Grotte du Yeti is beroemd en berucht in de Alpen. Nog niet zo lang geleden waren er maarliefst 10 yeti's in de Alpen. De 1ste en wellicht meest beroemde Yeti ligt in Risoul. Tegenwoordig kan men naast de avonden in La Grotte ook tijdens de après-ski op het terras feesten. Vrijwel dagelijks staan de Yeti DJ's hier verse beats de Alpen in te blazen.

La Foret Blanche

Het skigebied La Forêt Blanche ligt in de Hautes Alpes, Frankrijk. Dit gebied op de Grens tussen de Queyras en Zuidelijke Alpen pronkt met heel veel zon en heel veel sneeuw. Een gouden combinatie! Vars en Risoul zijn de twee uitvalspunten van dit uitgestrekte gebied. La Fôret Blanche biedt 180 kilometer aan skipistes. Een groot deel van deze pistes aan de Risoul zijde zijn relatief eenvoudig. Een ideaal gebied voor groepen met beginnende en gevorderde wintersporters.

Berg
Hoogste punt2750 m
Laagste punt1605 m
Pistes totaal
180 km
Makkelijk
53%
95 km
Gemiddeld
37%
67 km
Moeilijk
10%
18 km
SKIFEST logo leeg
Sleepliften
42
icon skigebied def big
Stoeltjesliften
13
icon skigebied def big
Gondelliften
2
icon skigebied def big
Gletsjer
0
icon skigebied def big
Aangesloten
ja
icon skigebied def big
Halfpipe
ja
icon skigebied def big
Funpark
ja
icon skigebied def big
Boardecross
ja

Les Melezes

Les Melezes is de studenten accommodatie bij uitstek. Voornamelijk groepen vinden hier hun ideale verblijf. De aantrekkelijke prijs is hiervoor natuurlijk een goede motivatie. Zeker als je je bedenkt dat Les Melezes direct aan de piste ligt, en dat de meeste appartementen een balkon hebben aan de zonzijde. De Yetibar is op kruipafstand te bereiken (namelijk in het zelfde gebouw) en dezelfde yeti zorgt voor een knallende après-ski met een uitermate aantrekkelijke bierprijs.

Ligging & omgeving

Afstand tot pistes 0 m
Afstand tot skiliften 300 m
Afstand tot centrum 400 m
Afstand tot La Grotte du Yeti 0 m
Afstand tot supermarkt 0 m
Afstand tot skihuur 0 m

Faciliteiten

Lift
Bagage
Alle bussen hebben een zeer beperkte bagageruimte. Er is per persoon plaats voor het meenemen van maximaal: 1 koffer of reistas van normaal formaat (max. 80x70x30 cm en max. 20 kg) 1 paar ski's (met stokken) of één snowboard* 1 paar ski- of snowboardschoenen 1 stuk handbagage (normaal formaat, 2 kg * Bij een snowboard is het verplicht om de bindingen van het board af te halen. In een snowboardhoes mag niet méér zitten dan 1 snowboard (dus ook géén overige bagage zoals snowboardschoenen, kleding e.d.). Om ervoor te zorgen dat alle bagage mee kan, is het ten strengste verboden om levensmiddelenpakketten mee te nemen dan wel in uw bagage te stoppen. Indien u te veel bagage heeft, is de chauffeur verplicht deze te weigeren. Zorgt u er altijd voor dat er labels aan uw bagage bevestigd zijn. U blijft te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw bagage.
Plaats
Dag
Tijd
Locatie
Alle grote studentensteden in NL
Vrijdag
Tussen 15.00-20.00
medio September worden de exacte locaties bekend gemaakt
Vervoertips
Risoul is door haar zuidelijke ligging het best te bereiken met de bus of de auto. Luchthavens liggen op 3 tot 4 uur rijden. Onze tip: neem de bus.
Afstand, tijd en tol
Afstand vanaf Utrecht 1151 km Snelweg 954 km Tijd ca. 13 uur Tolkosten ca. €84

Skipassen

-De skipas van Risoul is geldig in het gehele gebied La Forêt Blanche
-Voor de skipas Card wordt een borg van ca. €2 per persoon gevraagd.

Geen skipas
€-50 p.p

Materiaalhuur types

Ski- en snowboardhuur kun je direct bij boeking opgeven.
De volgende types materiaal zijn er te boeken:

Classic
Materiaal dat geschikt is voor de beginnende en lichtgevorderde skiërs. Dit materiaal is extra wendbaar, zodat het maken van bochten en het afremmen goed onder de knie te krijgen is. Ook is het parallel skiën met deze ski’s goed mogelijk.

Premium
Materiaal dat uitstekend geschikt is voor de gevorderde skiërs en beginnende snowboarders. Dit materiaal is wendbaar, maar ook zeer geschikt om de bochten scherp in te kunnen snijden. Ook op hoge snelheid hebben deze ski’s een zeer goede performance.

Expert
Deze ski’s en snowboards zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal en geschikt voor de gevorderde wintersporter. Tevens geschikt voor skiërs die het parallel skiën onder de knie hebben. Dit comfortabele materiaal is bruikbaar op alle pistesoorten en onder alle sneeuwcondities.

Let op: Een helm is niet inbegrepen in het skimateriaal. Deze kun je zelf meenemen, of ter plaatse huren mits beschikbaar.
Ski- of snowboardles kun je direct bij boeking opgeven.

7 dagen skimateriaal brons
€79 p.p
7 dagen skimateriaal zilver
€105 p.p
7 dagen skimateriaal goud
€125 p.p
7 dagen ski's only brons
€65 p.p
7 dagen ski's only zilver
€89 p.p
7 dagen ski's only goud
€105 p.p
7 dagen snowboardmateriaal classic
€81 p.p
7 dagen snowboardmateriaal premium
€97 p.p
7 dagen snowboard only classic
€61 p.p
7 dagen snowboard only premium
€81 p.p
7 dagen snowboard boots
€52 p.p

Les niveaus

De ski- & snowboardlessen worden ingedeeld in verschillende niveaus op basis van het aantal jaar/weken ervaring. Ter plaatse is het in de meeste gevallen nog mogelijk om van klas te wisselen wanneer blijkt dat je niveau niet gelijk is aan de groep.

Niveaus
-Beginners 0-1 jaar/week ervaring
-Gemiddeld 2-3 jaar/week ervaring
-Gevorderd 4 jaar/week of meer ervaring

De lessen starten op zondag.

Skilessen 0-1 weken ervaring
€109 p.p
Skilessen 2-3 weken ervaring
€109 p.p
Skilessen 4 weken of meer ervaring
€109 p.p
Snowboardlessen 0-1 weken ervaring
€85 p.p
Snowboardlessen 2-3 weken ervaring
€85 p.p
Snowboardlessen 4 weken of meer ervaring
€85 p.p

Cantus

De cantus behoeft voor de gemiddelde student geen uitleg. Bij deze vatten we het toch even samen:, bier, zang en plezier!

Biercantus
€25 p.p

YetiCard incl. credit

Lekker makkelijk. Bij aankomst ontvang je je Yeticard met je biergeld al gestort op de kaart.

Yeti Card met 20 Euro credit
€20 p.p
Yeti Card met 50 Euro credit
€50 p.p
Yeti Card met 100 Euro credit
€100 p.p

Aprés-ski Deal

De beste aprés-ski DEALS in la Grotte du Yeti!
In samenwerking met de Yeti hebben we de beste deals voor je samengesteld.

Après-ski Deal - 1 uur onbeperkt bier per dag van 16-17 uur, zondag tot en met vrijdag
€29 p.p
YetiCard Gold - 40% korting op alle dranken + Bier, fris 50 cl voor €4.50 tijdens happy-hour €2.10
€5 p.p
BeerCard - 1 biertje (25cl) per dag tussen 16-17 uur van zondag tot en met vrijdag
€6 p.p

Yeti opties

De Yetibar biedt de mogelijkheid om voor een scherpe prijs een ontbijt- of diner buffet te nuttigen.

BBQ
€10 p.p
Ontbijt bij aankomst
€7 p.p
Vertrek diner
€11 p.p
Halfpension in La Grotte du Yeti
€100 p.p
Volpension in La Grotte du Yeti
€150 p.p

Foodbox

De foodbox bestaat uit 6 dagen diner en ontbijt (excl brood) welke je zelf kan bereiden.

Foodbox
€45 p.p
Jas mannen
€75 p.p
Broek mannen
€55 p.p
Combinatie Man
€120 p.p
Jas vrouwen
€75 p.p
Broek vrouwen
€55 p.p
Combinatie Vrouw
€120 p.p
Handschoenen van Grepgloves
€40 p.p

Kortlopende Reisverzekering

Ga je af en toe op vakantie? Dan is de Kortlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance ideaal. Of je nu gaat skiën of eilandhoppen: met deze tijdelijke reisverzekering ben je altijd verzekerd op de beste manier. Het is mogelijk om de Kortlopende Reisverzekering aan te vullen met een annuleringsdekking.

Voordelen van de Kortlopende Reisverzekering

Mondial Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp bij ziekte en ongeval
Uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van je zorgverzekering
Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en medische kosten
Bij Mondial Assistance: kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd
Eenvoudig meeverzekeren van bijzondere sporten en wintersport
Handig: direct annulering meeverzekeren

Meer informatie over de Kortlopende Reisverzekering, klik op de volgende link: verzekeringen

Kortlopende Annuleringsverzekering

Je reis of vakantie annuleren is vervelend genoeg. Daar kun je geen financiële zorgen bij gebruiken. Vergeet daarom niet een Kortlopende Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance af te sluiten. Met deze tijdelijke annuleringsverzekering ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking. Ook geldig voor last-minute reizen!

Voordelen van onze Annuleringsverzekering

Verzekerd bij annulering en vertraging
Met Dubbel-Zeker variant volledige reissom vergoed
Ook dekking voor samengestelde reizen mogelijk
Handig: bespaar geld en sluit ook direct reisverzekering af

Meer informatie over onze Annuleringsverzekering klik op volgende link: verzekeringen

Premieoverzicht

Verzekering
Pakket
Kosten
Voorbeeld
Kortlopende Reisverzekering
Europadekking B+ wintersportdekking
€3.10 per persoon p/d
9-daagse wintersport (za-zo) €27.90 per persoon
...
...
...
...
Kortlopende Annuleringsverzekering
Dubbel-Zeker
6% van de totale reis- en/of huursom + 21% assurantiebelasting
Reissom €300 Annuleringsverzekering €18 + Assurantiebelasting €3.78
...
...
...
...
Poliskosten
€4.50 per polis
€4.50
Totaal
Totale kosten €54.18 bij boeking reis- en annuleringsverzekering
Pakketkeuze