Praag

Fantastisch idee, een weekendje Praag! Praag is de prachtige hoofdstad van Tsjechië die inmiddels vele bijnamen toebedacht is. De meest gebruikte bijnaam is de Gouden Stad, waarmee vooral de schoonheid van Praag eer aangedaan wordt. De aan de Moldau gelegen stad telt meer dan een miljoen inwoners die van Praag een moderne multiculturele stad maken. Om Praag goed te verkennen heb je minimaal een paar dagen nodig. Niet vanwege de omvang van de stad, maar vooral vanwege de vele bezienswaardigheden die Praag telt.

Programma

Maatwerk

Wij zijn gespecialiseerd in reizen op maat. Dit geld dus ook voor het programma. U kunt al uw wensen aan ons doorgeven, dan maken wij een passende offerte voor u. In overleg met ons zorgen wij voor een leuk programma tijdens uw trip.

Omschrijving

In Praag zijn talloze hostels te vinden. Een aantal daarvan zijn geschikt voor grote (school)groepen. Met onze partners en kennis ter plaatse selecteren wij voor u een passend hostel gelegen in Praag.

Ligging & omgeving

Centraal
Loopafstand van de metro (ab-ticket)

Afstand, reisduur en tol
Afstand vanaf Utrecht
866 km
Tolkosten
circa €12

Fietstour met Nederlandse gids

Ontdek het prachtige Praag zo compleet mogelijk met deze leuke fietstour! Onder begeleiding van een Nederlandse gids (een Praag local) fiets je ontspannen door de stad en zie je het beste dat Praag te bieden heeft!

Rondleiding door de oude stad met Nederlandse gids

Doordat hier in de tweede wereldoorlog weinig is gebombardeerd is 'De Oude Stad' nog in al haar glorie te bewonderen. Van eeuwenoude gebouwen tot art-deco en gotische stijlen, deze rondleiding zal je liefde voor Praag zeker ontwaken.

Joods museum met Engelse gids

Het Joods Museum (Tsjechisch: Židovské muzeum) in de Tsjechische hoofdstad Praag is gesticht in 1906. Het museum is verdeeld over verschillende locaties, waaronder de Maiselsynagoge, de Pinkassynagoge en de Oude Joodse Begraafplaats.
Het oorspronkelijke doel van het museum was het bewaren van de waardevolle voorwerpen uit de Praagse synagoges die gesloopt waren tijdens de reconstructie van de joodse wijk Josefov aan het begin van de 20e eeuw. Op 15 maart 1939, aan het begin van de Tweede Wereldoorlog, werd het museum gesloten nadat de nazi's Praag hadden bezet. In 1942 stichtte de bezetter op dezelfde locatie het Centrale Joodse Museum. Alle waardevolle voorwerpen van alle opgeheven joodse gemeenschappen in Bohemen en Moravië werden naar het museum gebracht.

Het oude stadsplein

Het Staroměstské náměstí (uitspraak: Staroměstské náměstí) is Tsjechisch voor "plein van de oude stad". Dit is een plein in het stadsdeel Oude Stad van de Tsjechische hoofdstad Praag. Het meer dan 9000 m² plein is vooral 's zomers populair onder toeristen. Het ligt tussen het Wenceslausplein en de Karelsbrug.

Het dansende huis

Het Dansende Huis (Tsjechisch: Tančící dům) is de bijnaam van een deconstructivistisch kantoorgebouw in de Nieuwe Stad van de Tsjechische hoofdstad Praag. Het gebouw werd ontworpen door de Tsjechische architect Vlado Milunić, samen met de Canadese architect Frank Gehry. Het gebouw staat op een opvallende plaats aan de rivier de Moldau, waar voordien een gebouw had gestaan dat tijdens de Tweede Wereldoorlog werd vernietigd. De bouw van het Dansende Huis begon in 1994 en werd afgerond in 1996. Het gebouw is in eigendom van de ING.

Karelsbrug

De Karelsbrug (Tsjechisch: Karlův most) is een beroemde brug over de Vltava (Moldau) in Praag. Het dankt zijn naam aan keizer Karel IV, omdat hij opdracht gaf tot de bouw ervan. Karel legde hoogstpersoonlijk de eerste steen in 1357.
De brug is ruim 500m lang, bijna 10m breed en ligt in het district Praag 1 en verbindt de Oude Stad met de wijk Malá Strana.

De brug is alleen toegankelijk voor voetgangers en de hele dag heerst er een gezellige drukte door kunstenaars die schilderijen en tekeningen proberen te verkopen en er zijn vaak straatartiesten.
Let wel op: er zijn veel zakkenrollers aanwezig!

Vanaf de Karelsbrug heb je een prachtig uitzicht op de Praagse Burcht en de Sint-Vituskathedraal. De beste plaats om de brug zelf te zien is vanaf de Smetanovakade, naast het Smetana Museum.

Zoo Praag met Engelse gids

Zoo Praag (Tsjechisch: Zoo Praha, voluit: Zoologická zahrada hl. m. Prahy, Dierentuin van de hoofdstad Praag) is een dierentuin in de Tsjechische hoofdstad Praag. Het park werd opgericht in het jaar 1931 in de wijk Troja in het noorden van de stad. De dierentuin heeft een oppervlakte van 60 hectare en herbergt ongeveer 4.600 dieren van 630 verschillende soorten. De Zoo Praag heeft een belangrijk aandeel gehad in het voorkomen van het uitsterven van het Przewalskipaard.

Sint-Nicolaaskerk

De Sint-Nicolaaskerk (Tsjechisch: Kostel svatého Mikuláše) is een van de meestbezochte kerken in de Tsjechische hoofdstad Praag. De in de wijk Malá Strana gelegen kerk is gewijd aan de heilige Nicolaas van Myra. De Sint-Nicolaaskerk staat aan het Malostranské náměstí (Plein van de Malá Strana). Door de 75 meter hoge koepel is de kerk een van de meest in het oog springende gebouwen van de wijk.

Hooded sweater
€15 p.p
Beanie
€5 p.p

Hoody en/of Beanie

De SKIFEST beanies zijn gebreid en erg gewild! We hebben een limited uitgave. Er is tevens de mogelijkheid de beanie te personaliseren door je eigen bedrukking voorop te kiezen.

Hoody

Je eigen hoody laten drukken. Kies je kleur en opdruk (volledige rug zijde/ 1 kleur)

Kortlopende Reisverzekering

Ga je af en toe op vakantie? Dan is de Kortlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance ideaal. Of je nu gaat skiën of eilandhoppen: met deze tijdelijke reisverzekering ben je altijd verzekerd op de beste manier. Het is mogelijk om de Kortlopende Reisverzekering aan te vullen met een annuleringsdekking.

Meer informatie over de Kortlopende Reisverzekering, klik op de volgende link: verzekeringen

Kortlopende Annuleringsverzekering

Je reis of vakantie annuleren is vervelend genoeg. Daar kun je geen financiële zorgen bij gebruiken. Vergeet daarom niet een Kortlopende Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance af te sluiten. Met deze tijdelijke annuleringsverzekering ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking. Ook geldig voor last-minute reizen!

Meer informatie over onze Annuleringsverzekering klik op volgende link: verzekeringen


Premieoverzicht

Verzekering
Pakket
Kosten
Voorbeeld
Kortlopende Reisverzekering
Europadekking B+ wintersportdekking
€3.10 per persoon p/d
9-daagse wintersport (za-zo) €27.90 per persoon
...
...
...
...
Kortlopende Annuleringsverzekering
Dubbel-Zeker
6% van de totale reis- en/of huursom + 21% assurantiebelasting
Reissom €300 Annuleringsverzekering €18 + Assurantiebelasting €3.78
...
...
...
...
Poliskosten
€4.50 per polis
€4.50
Totaal
Totale kosten €54.18 bij boeking reis- en annuleringsverzekering

 

Voor deze reis hebben wij geen standaard prijzen.

Vraag hier uw offerte aan!