Parijs

Parijs

Parijs behoort tot de best bezochte steden ter wereld. De hoofdstad van Frankrijk heeft een enorme aantrekkingskracht op internationale en Franse bezoekers.
De reputatie van Parijs als 'stad van de liefde' draagt hier een belangrijk steentje aan bij, net als de rijke historie en de vele bezienswaardigheden die de stad telt. Voor Nederlandse en Belgische toeristen is Parijs ook nog eens een stad die gemakkelijk bereikbaar is. Parijs ligt op driehonderd tot bijna zevenhonderd kilometer vanaf Nederlandse vertrekplaatsen.

Programma

Maatwerk

Wij zijn gespecialiseerd in reizen op maat. Dit geld dus ook voor het programma. U kunt al uw wensen aan ons doorgeven, dan maken wij een passende offerte voor u. In overleg met ons zorgen wij voor een leuk programma tijdens uw trip.

Omschrijving

In Parijs zijn talloze hostels te vinden. Een aantal daarvan zijn geschikt voor grote (school)groepen. Met onze partners en kennis ter plaatse selecteren wij voor u een passend hostel gelegen in Parijs.

Ligging & omgeving

Centraal
Loopafstand van de metro (ab-ticket)

Afstand, reisduur en tol
Afstand vanaf Utrecht
477 km
Tolkosten
circa €16

Eiffeltoren

De Eiffeltoren (Frans: la tour Eiffel) is een monument in Parijs en een van de bekendste en meest bezochte bezienswaardigheden van Frankrijk. Hij staat aan de linkeroever van de Seine in het 7e arrondissement van Parijs.
De Eiffeltoren is hét symbool van Parijs en wordt door velen gezien als een van de niet-klassieke wereldwonderen.
De toren is ontworpen door de ingenieurs Maurice Koechlin en Émile Nouguier, twee medewerkers van Gustave Eiffel.
De toren ontvangt tegenwoordig jaarlijks meer dan zes miljoen bezoekers en is daarmee het meest bezochte monument ter wereld.
Op 28 november 2002 verwelkomde de Eiffeltoren zijn 200 miljoenste gast.

De verdiepingen/liften:
Er zijn 3 liften die je naar de 1e verdieping (57m) en de 2e verdieping (115m) brengen.
Als je naar de 3e verdieping/de top (276m) wilt, moet je van lift wisselen op de 2e verdieping.
In drukke periodes kan je verwachten dat je in de rij moet staan om de liften te gebruiken.

Louvre

Het Louvre (Frans: Musée du Louvre of kortweg: Le Louvre) is een van 's werelds grootste musea en ligt in de Franse hoofdstad Parijs net ten noorden van de Seine. Het bestaat uit drie vleugels: de Richelieu-vleugel, de Sully-vleugel en de Denon-vleugel. Een van de beroemdste stukken uit de collectie van het Louvre is de Mona Lisa van Leonardo da Vinci. Het museum maakt deel uit van de Réunion des musées nationaux et du Grand Palais des Champs-Élysées.

Het Pantheon

Het Panthéon is een gebouw in het 5e arrondissement, midden in het Quartier Latin van de Franse hoofdstad Parijs. De architect Jacques Germain Soufflot bouwde het monument oorspronkelijk als een kerk gewijd aan Sainte-Geneviève. Het is nu meer bekend als begraafplaats van beroemde Fransen. Soufflot wilde een klassiek gebouw realiseren met de lichtheid van een gotische kathedraal. Bij de bouw werden de open muren massiever uitgevoerd omwille van structurele redenen.

Parc Zoologique

De dierentuin van Parijs bevindt zich in het Bois de Vincennes in de Franse hoofdstad Parijs. In het Frans wordt het Parc Zoologique de Paris genoemd. Parc Zoologique de Paris werd geopend in 1934 en na een uitgebreide renovering in 2014 heropend. Tegenwoordig is de dierentuin ingedeeld in vijf thematische gebieden, verspreid over een oppervlakte van 14,5 hectare. Er worden ongeveer 180 diersoorten gehouden.

Seine cruise

De Seine is een van de aantrekkelijkste en meest romantische rivieren van Europa. Het heeft een lengte van 776 km. Vanaf het water krijg je een prachtig uitzicht op alle bruggen en historische gebouwen.

Place de la Concorde

Place de la Concorde is een historisch plein in het 8e arrondissement van Parijs. Het plein bestaat uit maar liefst meer dan 8 hectare grond en werd in 1763 ontworpen door de architect Ange-Jacques Gabriel. Hij ontwierp de Place de la Concorde in de vorm van een open achthoek. Het plein was aanvankelijk gewijd aan Lodewijk XV, de toenmalige koning van Frankrijk, van wie een ruiterstandbeeld in het midden stond.

Vanuit de Place de la Concorde heb je zicht op een heel aantal belangrijke monumenten en gebouwen zoals de Arc de Triomphe dat ten westen van het plein zichtbaar is, de La Madeleine in het noorden, de Tuileries langs de oostkant en het Palais Bourbon aan de zuidkant.

Museum Centre Georges Pompidou

Het Centre Georges Pompidou, officieel het Centre national d'art et de culture Georges-Pompidou is een toonaangevend centrum voor moderne kunst in Parijs.
Het werd in februari 1977 geopend, waarmee een wensdroom van de voormalige Franse president Georges Pompidou gestalte kreeg. Hij wilde dat er in Parijs een groot publiekscentrum werd gebouwd waar alle vormen van moderne kunst en andere culturele uitingen een plek zouden kunnen krijgen. In 1997 was het hard aan een opknapbeurt toe. Op 1 januari 2000 werd het gerenoveerde Centre Pompidou weer voor het publiek geopend.

Basilique du Sacré-Cœur

De basilique du Sacré-Cœur (Nederlands: Heilig-Hartbasiliek) is een basiliek in Parijs dat is gebouwd van 1875 tot 1914. Hij ligt op de heuvel Montmartre in Parijs en is gewijd aan de Heilig Hartverering.
De kerk valt vooral op door haar felwitte uiterlijk, en prominente ligging op een heuvel. Om bij de kerk te komen, kan men 222 treden klimmen of de Funiculaire de Montmartre (kabelbaan) nemen. Boven aangekomen heeft men uitzicht over een groot deel van Parijs.
De Sacré-Cœur is geheel opgetrokken uit travertijn, een vrij zachte (en enigszins poreuze) steensoort, afkomstig uit het Franse departement Seine-et-Marne. Travertijn is kalksteen en produceert bij regen een wit kalklaagje aan de buitenkant, waardoor de basiliek zeer wit van kleur blijft, o¬ndanks het vuil en het roet van de stad.

Musée d'Orsay

Het Musée d'Orsay in Parijs is een kunstmuseum dat de geschiedenis van de westerse kunst tussen 1848 en 1914 bestrijkt, met een sterk accent op de 19e-eeuwse Franse kunst. Het museum bezit een vermaarde verzameling impressionistische werken.
Ook herbergt het museum beeldhouwkunst en toegepaste kunst.
Het museum maakt deel uit van de Réunion des musées nationaux et du Grand Palais des Champs-Élysées.
De verbouwing vond plaats van 1980 tot 1986 en het werd geopend in het voormalige treinstation Gare d’Orsay.

Arc de Triomphe

De Arc de Triomphe is een triomfboog en een van de bekendste bouwwerken van Parijs, in het 8e arrondissement.
Het bouwwerk staat op de Place Chales de Gaulle, een van de drukste verkeerspleinen van Parijs, aan het westelijke eind van de Champs-Élysées, waar twaalf banen samenkomen. De triomfboog is ongeveer 50 meter hoog, 45 meter breed en 22 meter diep. Hij is de op twee na grootste in de wereld.

Notre-Dame

De Cathédrale Notre-Dame de Paris (Nederlands: Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Parijs) is een kathedraal in een vroeg gotische stijl, gelegen in het centrum van Parijs. In de kathedraal worden drie relikwieën van Christus bewaard: de doornenkroon, een stuk uit het kruis en een van de nagels waarmee Christus gekruisigd zou zijn

La Conciergerie

La Conciergerie is een oud gebouwencomplex. Het is genoemd naar een hooggeplaatste persoon in het koninkrijk. Hij werd benoemd door de koning om de orde en de politie te behouden en de gevangenen op zich te nemen.
Filips IV de Schone (1285-1314) liet de conciergerie begin 14e eeuw bouwen door de architecten Nicolas des Chaumes en Jean de Saint-Germer. Het is een restant van de oude zalenreeks van St. Pol, een groot paleis dat ooit op het Île de la Cité stond.
Vanaf 1391 was de conciergerie een staatsgevangenis, waar soms wel 1200 gevangenen zaten. In het midden van de 19e eeuw onderging het gebouw een grondige renovatie waarna het in 1914 voor het publiek werd opengesteld als een nationaal historisch monument. Een deel van het gebouw is nog steeds te bezichtigen, hoewel een groot deel gebruikt wordt als Paleis van Justitie.

Hooded sweater
€15 p.p
Beanie
€5 p.p

Hoody en/of Beanie

De SKIFEST beanies zijn gebreid en erg gewild! We hebben een limited uitgave. Er is tevens de mogelijkheid de beanie te personaliseren door je eigen bedrukking voorop te kiezen.

Hoody

Je eigen hoody laten drukken. Kies je kleur en opdruk (volledige rug zijde/ 1 kleur)

Kortlopende Reisverzekering

Ga je af en toe op vakantie? Dan is de Kortlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance ideaal. Of je nu gaat skiën of eilandhoppen: met deze tijdelijke reisverzekering ben je altijd verzekerd op de beste manier. Het is mogelijk om de Kortlopende Reisverzekering aan te vullen met een annuleringsdekking.

Meer informatie over de Kortlopende Reisverzekering, klik op de volgende link: verzekeringen

Kortlopende Annuleringsverzekering

Je reis of vakantie annuleren is vervelend genoeg. Daar kun je geen financiële zorgen bij gebruiken. Vergeet daarom niet een Kortlopende Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance af te sluiten. Met deze tijdelijke annuleringsverzekering ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking. Ook geldig voor last-minute reizen!

Meer informatie over onze Annuleringsverzekering klik op volgende link: verzekeringen


Premieoverzicht

Verzekering
Pakket
Kosten
Voorbeeld
Kortlopende Reisverzekering
Europadekking B+ wintersportdekking
€3.10 per persoon p/d
9-daagse wintersport (za-zo) €27.90 per persoon
...
...
...
...
Kortlopende Annuleringsverzekering
Dubbel-Zeker
6% van de totale reis- en/of huursom + 21% assurantiebelasting
Reissom €300 Annuleringsverzekering €18 + Assurantiebelasting €3.78
...
...
...
...
Poliskosten
€4.50 per polis
€4.50
Totaal
Totale kosten €54.18 bij boeking reis- en annuleringsverzekering

 

Voor deze reis hebben wij geen standaard prijzen.

Vraag hier uw offerte aan!