Londen

Londen

Wereldstad Londen is de hoofdstad van Engeland . De stad ligt op een klein uurtje vliegen vanaf Nederland en behoort al jarenlang tot de meest populaire bestemmingen voor een stedentrip.

Wie zich afvraagt waarom je juist naar Londen moet reizen, die kunnen we meerdere redenen daarvoor geven. Allereerst is Londen gewoonweg ‘anders’. Het links rijden op straat en de typische iconen zoals de rode dubbeldekkerbussen, de zwarte Londense taxi’s en de vele pubs geven Londen een straatbeeld waardoor je de stad direct herkent op foto’s en video’s.

Naast de vele bezienswaardigheden die je in Londen ziet heeft de stad ook een zeer levendig uitgaansleven, zeer veel mogelijkheden om te winkelen en kun je op culinair gebied genieten.

Programma

Maatwerk

Wij zijn gespecialiseerd in reizen op maat. Dit geld dus ook voor het programma. U kunt al uw wensen aan ons doorgeven, dan maken wij een passende offerte voor u. In overleg met ons zorgen wij voor een leuk programma tijdens uw trip.

Omschrijving

In Londen zijn talloze hostels te vinden. Een aantal daarvan zijn geschikt voor grote (school)groepen. Met onze partners en kennis ter plaatse selecteren wij voor u een passend hostel gelegen in Londen.

Ligging & omgeving

Centraal
Loopafstand van de metro (ab-ticket)

Afstand, reisduur en tol
Afstand vanaf Utrecht
508 km
Tolkosten
Geen
Buckingham Palace met Engelse gids
€22.31 p.p
Sea life London aquarium
€19.85 p.p
London Dungeon
€25.35 p.p
Westminster Abbey met Engelse gids
€19.86 p.p
St. Paul's Cathedral
€13.1 p.p
Tower Bridge
€9.56 p.p
Tower of London (met handleiding)
€23.75 p.p
London Zoo
€24.27 p.p
London Eye
€22.87 p.p
Classic London fietstour met Nederlandse gids
€23.37 p.p

Buckingham Palace

Buckingham Palace is de officiële residentie van de Britse monarch in Londen. Als de koningin aanwezig is, wappert de koninklijke standaard op het middelste paviljoen; is zij er niet, dan wordt de Union Jack gehesen. Er werken dagelijks ruim 300 mensen aan de koninklijke hofhouding.
De erewacht symboliseert de functie van hoofd van Defensie van de vorstin. Natuurlijk wordt de koninklijke wacht meerdere keren per dag afgelost. Kenmerkend voor de Britse paleizen is dat dit 's morgens met een uitgebreid ceremonieel geschiedt. In de winter geschiedt dit om de andere dag. De aflossing van de wacht is een toeristische attractie. Dit eeuwenoude ceremonieel is een voorbeeld van de tradities die nog steeds leven aan het Britse hof.

Sea life London aquarium

Het SeaLife London Aquarium ligt midden in het centrum van de stad en neemt u mee op een interactieve tocht onderwater.

Op deze mysterieuze tocht daalt u eerst met een soort onderzeeër af naar de bodem van de Atlantische Oceaan. Lopend door een glazen tunnel met 2 miljoen liter water om u heen kunt u het leven van de oceaan bewonderen. Een onvergetelijke ervaring!

De grootste school van koeneusroggen leeft in dit aquarium, en als u op het goede moment arriveert, kunt u ze zelf voeden. Een onvergetelijk ervaring is de voeding van piranha´s, dus zorg ervoor dat u erbij bent en zie dat piranha´s hun reputatie verdienen.

Niet alleen kunt u roggen en piranha´s bekijken maar ook diverse species zoals groene schildpadden, zeepaarden, octopussen, zebra haaien en clown vissen. Duik aquariums, open aquariums, en speciale ontdekkingszones maken het een interactieve belevenis. Ga opzoek naar Nemo!

In het speciale gedeelte ´Regenwouden van de wereld` kunt u meer dan 3000 beroemde en beruchte inwoners van het regenwoud bewonderen, met onder andere 180cm grote West Afrikaanse breedvoorhoofdkrokodillen.

Voor de jonge gasten is er een uitdagende Quiz route, met de kans om aan het eind van hun avontuur een medaille te winnen!

Als afsluiting van deze onvergetelijke ervaring, loopt u over een pad met een glazen bodem met onder uw voeten 12 verschillende soorten haaien!
Zie 1000 zee creaties in over meer dan 2 miljoen liter water. Ontdek over 500 soorten van over de hele wereld.
Zie meer dan 40 haaien van 12 verschillende soorten.
Bezoek 14 thema zones verdeeld over 3 verdiepingen.
Ben actief met de dieren bij de interactieve voeding plek voor publiek, duikdisplays en kom dichtbij de zwembaden.

London Dungeon

De London Dungeon werd in 1974 opgericht door Annabel Geddes. Het werd oorspronkelijk ontworpen als een museum van macabere geschiedenis. Het wordt beheerd door Merlin Entertainments. In 2013 verplaatste de London Dungeon van de Tooley Street naar een nieuwe locatie in Country Hall, naast de London Eye.

British museum

Het British Museum is het nationale museum van het Verenigd Koninkrijk en is gevestigd in een schitterend pand aan de Great Russell Street in de statige wijk Bloomsbury in Londen. Jaarlijks trekt het museum ruim 5 miljoen bezoekers en is daarmee een populaire toeristenattractie van Londen. Dat grote aantal bezoekers is mede te danken aan de gratis entree. Enkel voor de tijdelijke tentoonstellingen wordt er entree gevraagd.

Een bezoek aan het museum is niet compleet zonder het grote plein, de Queen Elizabeth II Great Court, in het midden van het gebouw te hebben bezichtigd. Dit plein is in 2000 compleet gerestaureerd en is voorzien van een prachtige overkapping. In het midden van het plein is verder nog een bibliotheek te vinden die ook zeker de moeite waard is om te bezoeken. Verder vind je op het plein een cafe, een museumwinkel en de openbare toiletten.

Big Ben

Wie aan Londen denkt, denkt automatisch aan de Big Ben. Naast de rode dubbeldekker bussen en de rode telefooncellen is de Big Ben één van de eye catchers van de stad. De bekende toren is gelegen aan de Theems en staat vlakbij het andere iconische bouwwerk van de stad, het London Eye reuzenrad.

De naam Big Ben wordt vaak gebruikt voor de toren, maar de Big Ben is feitelijk de naam van de grote klok die in de toren hangt. De Big Ben klok is zowel de luidklok als de slagkok en is de zwaarste klok ter wereld. De Big Ben klok hangt in de 97 meter hoge Elizabeth toren welke weer deel uitmaakt van het Palace of Westminister, het gebouw waar het parlement van Engeland dagelijks bijeenkomt om het land te regeren. Voor 2012 heette de klokkentoren officieel de St. Stephen’s Tower maar naar aanleiding van het diamanten regeringsjubileum van koningin Elizabeth II is besloten om de toren om te dopen naar Elizabeth Tower om de langst zittende vorst van het Verenigd Koninkrijk te eren.

Westminster Abbey met Engelse gids

Westminster Abbey (officieel The Collegiate Church of St Peter) is sinds 1066 een ,voornamelijk in gotische stijl, opgetrokken kerk in Londen.
De huidige kerk, begonnen door Hendrik III in 1245, is een van de belangrijkste gotische gebouwen in het land, met de middeleeuwse heiligdom van een Anglo-Saksische heilige nog steeds op zijn hart.
Het is traditioneel de plaats waar kroningen en begrafenissen van leden van de Britse vorstenhuizen plaatsvinden.
Ook vinden hier huwelijken plaats van leden van de koninklijke familie.
In 1987 werd het gebouw samen met Westminster Palace en Saint Margaret's Church door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst.

St. Paul's Cathedral

St Paul's Cathedral is een kathedraal gelegen op Ludgate Hill, in de Londense binnenstad, de City. Het is de zetel van de anglicaanse bisschop van Londen
In 1666 brandde het gebouw af tijdens een grote brand. Hoewel het toen binnen de mogelijkheden had gelegen het gebouw te reconstrueren, werd besloten een geheel nieuwe kathedraal in moderne stijl te bouwen
Het derde ontwerp werd in 1673 (eindelijk) goedgekeurd en de bouw begon in 1675.
De kathedraal werd voltooid in 1710.
In de kathedraal liggen vele beroemde mensen begraven, onder wie admiraal Nelson en de hertog van Wellington. Winston Churchill is er ten grave gedragen. Bij de uitvaart van de grote oorlogsleider luidde de "Great Tom", de grootste klok van de kathedraal.

Tower Bridge

De bouw van Tower Bridge werd gestart in 1886 en heeft 8 jaar geduurd (1894). Er gingen 432 arbeiders voor aan de slag.
De brug loopt over de rivier de Theems in Londen en is tegenwoordig een toeristische attractie. Hij ligt naast de Tower of London, waaraan hij ook zijn naam dankt. Het deel tussen de twee torens is een basculebrug die voor de scheepvaart geopend kan worden. Twee hangbruggen verbinden het centrale deel met de oevers. Twee loopbruggen, 44 meter boven het water, verbinden de torens met elkaar en geven een tegenkracht aan de hangbruggen.
Sinds 10 november 2014 is een deel van de vloer van een van de hangbruggen over een lengte van 11 meter vervangen door glazen panelen van 7,5 cm dik.

Tower of London

De Tower of London, meestal kortweg de Tower genoemd, is een gebouwencomplex in Londen, gelegen aan de rivier de Theems. In de loop van de eeuwen heeft het dienstgedaan als fort, koninklijk paleis, staatsgevangenis, munt, garnizoen, museum en arsenaal. De nabijgelegen Tower Bridge dankt zijn naam aan dit complex, dat sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.
De "Tower of London" wordt bestuurd door de "Constable of the Tower". Dit is meestal een hogere militair. Zijn taak bestaat uit het besturen van de gebouwen, medewerkers en grond van de "Tower of London". Tevens beheert hij de Kroon en andere koninklijke voorwerpen tijdens staatsgelegenheden. Hij wordt benoemd voor een periode van vijf jaar.

London Zoo

London Zoo is de Londense dierentuin. De tuin is gelegen in het noorden van Regent's Park en valt onder het beheer van de Zoological Society of London.
London Zoo was de eerste wetenschappelijke dierentuin ter wereld. De tuin werd geopend in 1828, ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek, en werd in 1847 opengesteld voor het publiek.
De huidige collectie omvat meer dan 760 verschillende diersoorten.
London Zoo is vaak gebruikt als achtergrond voor films en televisieprogramma's. Het bekendste voorbeeld daarvan is de scène in het reptielenhuis uit de verfilming van Harry Potter en de Steen der Wijzen.

London Eye

Op de zuidelijke oever van de Theems tegenover het Palace of Westminister en midden in het centrum van Londen ligt het bekende reuzenrad The London Eye, ook wel bekend als de Coca-Cola London Eye. Deze populaire attractie in Londen biedt een spectaculair uitzicht over een groot deel van de stad en zijn vele bezienswaardigheden. Bovenin kan je bij helder weer ongeveer 40 kilometer ver kijken en zie je onder andere drie luchthavens, dertien voetbalstadions, zeven graafschappen, 36 bruggen over de Theems zien, waaronder de beroemde London Tower Bridge en een groot aantal bezienswaardigheden van Londen zien waaronder de Big Ben, The Houses of Parliament, Buckingham Palace, Westminster Abbey en Trafalgar square.

Met een hoogte van 135 meter was de London Eye lange tijd het grootste reuzenrad van de wereld, een record welke inmiddels is overgenomen door de 165 meter hoge Singapore Flyer. Met zijn hoogte van 135 meter is de London Eye het op drie na hoogste bouwwerk van Londen waarvan de top bereikbaar is en Europa’s grootste observatiereuzenrad.

Classic London fietstour

Een fietstour is de ideale manier om Londen te verkennen. De route die je fietst is zorgvuldig uitgekozen, zodat je altijd veilig en onder begeleiding van ervaren gidsen fietst. Zo fiets je op een ontspannen en verrassend leuke manier langs het beste van Londen!

Hooded sweater
€15 p.p
Beanie
€5 p.p

Hoody en/of Beanie

De SKIFEST beanies zijn gebreid en erg gewild! We hebben een limited uitgave. Er is tevens de mogelijkheid de beanie te personaliseren door je eigen bedrukking voorop te kiezen.

Hoody

Je eigen hoody laten drukken. Kies je kleur en opdruk (volledige rug zijde/ 1 kleur)

Kortlopende Reisverzekering

Ga je af en toe op vakantie? Dan is de Kortlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance ideaal. Of je nu gaat skiën of eilandhoppen: met deze tijdelijke reisverzekering ben je altijd verzekerd op de beste manier. Het is mogelijk om de Kortlopende Reisverzekering aan te vullen met een annuleringsdekking.

Meer informatie over de Kortlopende Reisverzekering, klik op de volgende link: verzekeringen

Kortlopende Annuleringsverzekering

Je reis of vakantie annuleren is vervelend genoeg. Daar kun je geen financiële zorgen bij gebruiken. Vergeet daarom niet een Kortlopende Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance af te sluiten. Met deze tijdelijke annuleringsverzekering ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking. Ook geldig voor last-minute reizen!

Meer informatie over onze Annuleringsverzekering klik op volgende link: verzekeringen


Premieoverzicht

Verzekering
Pakket
Kosten
Voorbeeld
Kortlopende Reisverzekering
Europadekking B+ wintersportdekking
€3.10 per persoon p/d
9-daagse wintersport (za-zo) €27.90 per persoon
...
...
...
...
Kortlopende Annuleringsverzekering
Dubbel-Zeker
6% van de totale reis- en/of huursom + 21% assurantiebelasting
Reissom €300 Annuleringsverzekering €18 + Assurantiebelasting €3.78
...
...
...
...
Poliskosten
€4.50 per polis
€4.50
Totaal
Totale kosten €54.18 bij boeking reis- en annuleringsverzekering

 

Voor deze reis hebben wij geen standaard prijzen.

Vraag hier uw offerte aan!